Zeleninové krupoto

Silvia Hadeková

Ak hľadáte alternatívu k rizotu, vyskúšajte tento výživný a chutný recept z jačmenných krúp, cukety, kalerábu a špargle.

Zeleninové krupoto
Zdroj: Tatiana Gernátová, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2
25. JUN 2020

Celkový čas prípravy: 30 minút

Porcie: 3

Suroviny:

  • 200 g jačmenných krúp
  • 250 g špargle
  • 1 PL masla ghí
  • 1 šalotka
  • 3 stredne veľké mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1 kaleráb
  • 1 menšia cuketa
  • soľ
  • korenie

Postup:

Krúpy prepláchneme a uvaríme domäkka.

Zeleninu nakrájame na malé kúsky.

Na masle speníme šalotku, pridáme petržlen, kaleráb a mrkvu. Spolu restujeme 10 minút.

Pridáme nakrájanú špargľu a ďalej restujeme. Po piatich minútach pridáme ešte nakrájanú cuketu a restujeme tak, aby zelenina ostala al dente.

Zeleninovú zmes zmiešame s uvarenými krúpami. Osolíme a ochutíme čiernym korením.

Výživové hodnoty/1porcia: 1468 kJ, 392 kcal, 7 g tukov, 15 g bielkovín, 62 g sacharidov

Tento chutný fit recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY 2, spolu s ďalšími 85 receptami od najlepších slovenských trénerov, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

banner zdravé rýchlovky 2


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Zeleninové krupoto

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2942
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.