Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Tekvicovo-hruškové chutney

Chutney  sa používa ako príloha k hlavnému jedlu, čiže k mäsu, zelenine, plackám, ryži, bulguru, ale aj k rybám a morským plodom. 

Tekvicovohruškové   chutney
26. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Malé tekvičky hokkaido. Sú chutné a hlavne zdravé

Potrebujeme:

  • 400 g cibule šalotky, alebo sladkej cibule
  • 2 kg tekvice hokkaido 
  • 500 g cukety (ošúpanej a nakrájanej na kocky)
  • 1 kg sladkých očistených a nakrájaných hrušiek
  • 5 veľkých sladkých paradajok, ktoré predtým sparíme horúcou vodou a olúpeme
  • 100 g bio hrozienok (sušených)
  • 2 lyžice čerstvého nadrobno nasekaného zázvoru
  • 5 strúčikov cesnaku
  • 1/2 kávovej lyžičky kardamonu
  • 1 malá lyžička kurkumy
  • 1/2 kávovej lyžičky kajenského korenia, alebo mletého chilli
  • 1/2 kávovej lyžičky mletej škorice a klinčekov
  • 1/4 lyžičky mletého nového korenia
  • 1/2 kávovej lyžičky horčicového semena (zomlieť v mažiari)
  • 400 g trstinového cukru (ak sú hrušky menej sladké tak 500 g cukru)
  • 8 lyžíc paradajkového octu (ak nemáte tak jablčného)
  • štipku soli
  • 3-4 dcl vody na podliatie

Postup:

Nakrájanú zeleninu a hrušky dáme do veľkého nerezového hrnca s pevným, alebo dvojitým dnom. Posypeme cukrom a koreninami premiešame a necháme polhodinu postáť. Pridáme ocot podlejeme vodou a na miernom ohni varíme hodinu a pol až dve hodiny. Všetko musí byť rozvarené a mäkké, ak chcete môžete to ešte prepasírovať podľa vašich predstáv, alebo zľahka zmixovať tyčovým mixérom. Chutney nalejeme do pohárikov a sterilizujeme približne 15 minút tak ako pri  tekvicovom masle.

Odporúčame prečítať: Tekvicovo-oriešková nátierka

Zdroj receptu: http://horecka.wordpress.com/2013/09/23/tekvicove-maslo-a-tekvicovohruskove-chutneycatni/

Autor článku

horeckablog

Silvia Horecká

Pracujem takmer pol života v gastronómii a v rámci tovaroznalectva som sa vývojom a štúdiom dostala až k naturopatii a trofologii. Snažím sa v svojom koncepte Terapia jedlom priblížiť ľudom vhodný výber jedál tak aby bolo čo najviac využiteľné pre ich zdravie a uspokojilo aj chuťové poháriky. V súčasnej dobe vediem kurzy varenia spojené s prednáškami a prezentáciou jednodruhových potravín a ich úpravy.

http://horecka.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Tekvicovo-hruškové chutney

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.