Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

POWER WOMAN 3

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Paradajková polievka je bohatým zdrojom lykopénu a s chrumkavou fazuľkou chutí výnimočne dobre. 

Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou
7. OKT 2014

Odporúčame prečítať: Ako nášmu telu pomáhajú antioxidanty? 

Suroviny:

  • 1 červená paprika (prekrojená na polovicu)
  • 500 g čerstvých olúpaných paradajok (pokrajaných na kocky)
  • 1 konzerva celých paradajok
  • 250 ml vody (čistej, alebo so zeleninovým bujónom)
  • 4 lyžice kokosového oleja alebo maslového tuku (ghee)
  • 6 strúčikov cesnak (pretlačený)
  • 1/2 ČL papriky
  • 1/2 ČL kurkumy
  • 1 ČL chilli (rozdelená na polovicu)
  • 2 ČL soli (rozdelené na polovicu)
  • 2 ČL mletej rasce (rozdelené na polovicu)
  • 1 konzerva bielej fazule (precedená a opláchnutá)
  • 1/4 hrnčeka mandlí, alebo kešu
  • petržlenová vňať na ozdobu

Postup:

Papriku dajte do vyhriatej rúry na 200 stupňov Celzia a grilujte asi 8 minút. Po vytiahnutí ju prikryte papierovou utierkou a nechajte vychladnúť. Potom olúpte kožu.
V hrnci si zohrejte olej a asi dve tretiny cesnaku. Jemne opražte a pridajte čerstvé aj konzervované paradajky a vodu, premiešajte a pridajte 1 ČL soli, 1 ČL rasce, kurkumu, chilli a papriku. Priveďte do varu, stíšte a nechajte variť asi 20 minút. Pridajte pokrájanú papriku a polievku rozmixujte na hladkú konzistenciu.
Na plechu zmiešajte fazuľu, orechy, zvyšnú soľ, rascu, cesnak a chilli. Pokvapkajte olivovým olejom, premiešajte a opražte v rúre pri 200 stupňoch Celzia asi 10 minút. Premiešajte iba raz.
Polievku naservírujte na tanier, pridajte opraženú fazuľu a ozdobte petržlenovou vňaťou.

Odporúčame prečítať: Funkčné potraviny sú čoraz populárnejšie. Poznáte ich? 

Zdroj receptu: http://www.zdraviebezliekov.sk/jedlo-ako-liek/polievky/paradajkova-polievka-s-chrumkavou-fazulkou/

Autor článku

Evablaho

Eva Blaho

Koncom roka 2011 som sa vrátila z Austrálie, kde som vyštudovala naturopatiu a nutričné poradenstvo. Na základe tejto skúsenosti som získala úplne iný pohľad na stravu, zdravie a životný štýl. Rozhodla som sa nenechať si tieto informácie iba pre seba. Prišla som späť na Slovensko a odvtedy pomáham ľuďom a šírim zdravé informácie prostredníctvom konzultácií, kurzov varenia, prednášok a chutných receptov.

http://www.zdraviebezliekov.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Paradajková polievka s chrumkavou fazuľkou

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.