Fašírky z červenej šošovice

Sú lahodné, sýte a zdravé, ako stvorené na fit obed či večeru.

Fašírky z červenej šošovice
18. OKT 2019

Celkový čas prípravy: 30 minút

Počet porcií: 12

Suroviny:

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa
  • 80 g jemných ovsených vločiek
  • 120 g červenej šošovice
  • 3 PL slzovky
  • 1 jarná cibuľka
  • 1 ČL himalájskej soli
  • 1 ČL korenia na fašírky
  • 1 PL horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 vajíčko
  • strúhanka na obalenie fašírok

Postup:

Červenú šošovicu uvaríme domäkka v 150 ml vody.

Medzitým si dáme variť slzovku v 220 ml vody a varíme ju 20 minút. Ak pridáme kombu riasy, dodáme jej minerály a skrátime čas varenia.

Ovsené vločky zalejeme teplou vodou na 1 minútu, nech napučia.

Všetky suroviny dobre premiešame a necháme chvíľu odstáť.

Zo zmesi tvarujeme okrúhle fašírky, ktoré obalíme v strúhanke a položíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Ak sa ponáhľame, môžeme fašírky opražiť na malom množstve ghí masla.

Podávame s novými zemiakmi pripravenými v pare, s jarnou cibuľkou a dižónskou horčicou.

Výživové hodnoty na 1 porciu: 1880 kJ/447 kcal, 11 g tukov, 42 g sacharidov, 25 g bielkovín, GL priemer 100 g 10

Tento zdravý a chutný recept nájdete v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY, spolu s ďalšími 60 overenými receptami, ktoré si pripravíte jednoducho a rýchlo do 30 minút.

Zdravé rýchlovky


Autor článku

LenkaM

Lenka Mančíková

Volám sa Lenka Mančíková, venujem sa homeopatickému poradenstvu, zdravému životnému štýlu a pečeniu zdravých koláčov. VIac o mne nájdete na stránke: www.kolacebezprace.sk.

www.kolacebezprace.sk

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Fašírky z červenej šošovice

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2717
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.