Nakopni svoju imunitu v Supershape PREMIUM

FERTILITY

Baklažán pre fajnšmekrov

Voňavý baklažán, šalotky a strúčiky cesnaku, marinované v lahodnej omáčke a ochutenej červeným vínom, nesklamú ani ako slávnostné jedlo na výnimočnú príležitosť.

Baklažán pre fajnšmekrov
9. SEP 2014

Recept pre 4 osoby

Potrebujeme:

  • 2-3 baklažány, podľa veľkosti (cca 600-700g)
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 12 šalotiek
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 2 halúzky rozmarínu
  • 2 PL medu
  • 100 ml suchého červeného vína
  •  1 dóza ošúpaných rajčín (400 g)
  •  1-2 PL rajčinového pretlaku
  • 12 stredne veľkých zemiakov
  • postrúhaný parmezán

Postup: 

Baklažány umyjeme, nakrájame na kocky a približne 5 minút opražíme na olivovom oleji. Ak nemáte dostatočne veľkú panvicu, opražte si ich radšej na dvakrát. Osolíme ich, následne zalejeme 200 ml zeleninového vývaru a na miernom ohni varíme pokiaľ sa tekutina odparí.

Šalotky, ako aj cesnak očistíme a nakrájame na polovice. Šalotky spolu s rozmarínom krátko opražíme na olivovom oleji, pridáme 2 PL medu a nakrájaný cesnak.  Necháme krátko skaramelizovať, potom zalejeme červeným vínom. Pridáme baklažán, rajčiny, zvyšný bujón a necháme na miernom ohni variť, kým sa odparí väčšia časť tekutiny. Nakoniec pridáme pretlak (na zahustenie) a dochutíme soľou a korením, prípadne medom (podľa vlastného gusta).

Servírujeme s opekanými zemiakmi. My sme ich nakrájali na kolieska, a keď boli hotové, posypali sme ich parmezánom a naskladali na seba. 

Odporúčame prečítať: 

Recepty z "plazivej zeleniny" - cuketa, patizón, baklažán

5 základných pravidiel grilovania

 

Zdroj receptu: http://www.biteme.sk/baklazan-pre-fajnsmekrov/

Autor článku

biteme

Barbora Drahovská

Bite me je vegetariánsky blog nielen pre vegetariánov, ktorý založili v roku 2012 dve kamarátky Barbora a Mimi.

http://www.biteme.sk/

Ďalšie články od autora

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Baklažán pre fajnšmekrov

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.