Pripravíme si spolu naozajstnú mäsovo-mäsovú roládu a to s použitím kvalitného zajačieho mäsa.
Čaje môžem piť celý deň a každý deň, studené, horúce, ľadové, s medom, bez medu, s mliekom, bez mlieka, indické, čínske, japonské, slovenské lúčne, zelené, čierne, bylinkové, biele, levanduľové, jednoducho som "čaja čajová". A hoci tento experiment nie je čajom v pravom slova zmysle - aj preto som ho nazvala limonádou - je úžasne osviežujúci práve v týchto horúčavách.
Máte chuť si zachrumkať? Tieto zeleninové závitky sú na to ako stvorené a navyše výborne chutia.
Zmrzliny sú na leto ako stvorené. Inšpirujte sa!
V tomto recepte tvorí základ špaldová múka, ktorá je veľmi zdravá. Čerešničkou na torte je plnka.
Na týchto koláčikoch si naozaj pochutíte a navyše skvelo vyzerajú. Napokon, vyskúšajte si ich pripraviť sami doma.
Môžem ho na akýkoľvek spôsob a vlastne v poslednej dobe ho jem každý deň. Večer si robievam mixované šaláty zo zeleniny a bez neho si šalát teraz takmer neviem predstaviť…
Rada sa stretávam s priateľmi a milujem, keď ich môžem pohostiť a ukázať im niečo z mojej kuchyne. Minulý týždeň sme mali babinec, bolo nás 8 a nevideli sme sa snáď niekoľko mesiacov! Preto som sa tešila, keď som baby pozvala ku mne na „vínko a koláčik".
Však to poznáte. Upršaná sobota, keď sa vám nechce nič, len sa zababušiť do mäkkej deky s knižkou a šálkou silného earl grey čaju. A ešte s niečím sladučkým a šťavnatučkým, po čom nebudete mať chuť vyliezť zo svojho peliešku. Po preskúmaní kuchyne som dospela k názoru, že na lenivú sobotu sa hodí lenivý dezert, lebo aj tak som nič iné vhodné nenašla.
Predstavujete si občas aj vy, že by bolo úžasné, keby sa dal kúsok leta zakonzervovať a v novembri, alebo v januári ho počas tých najsychravejších dní aspoň na chvíľku otvoriť?
Baklažán patrí k mojej obľúbenej zelenine pre jeho všestranné využitie v kuchyni, nutričnú hodnotu a zdraviu prospešné látky a navyše, že úžasne chutí… aj v takejto úprave. Tento recept pochádza od mojej známej z Talianska, kde som sa ho aj naučila pripravovať s malými obmenami.
Máte chuť na zdravú maškrtu? Tu ju máte!
Tento koláč robievam večer, pretože je rýchly, ľahký, chutný a ráno su z neho skvelé výživné raňajky!
Melónová sezóna sa síce ešte naplno nespustila, ale treba byť na ňu pripravený! Minulé leto sa mi podarilo pripraviť osviežujúci melónový sorbet, ktorý vás krásne schladí a na párty sa ho nebudú vedieť dojesť! A je určite zdravšou a diétnejšou alternatívou k syntetickým zmrzlinám z obchodov.
Naša kamarátka Karla je veľmi šikovný, milý a obetavý človiečik, ktorý okrem svojej firmy po víkendoch pracuje v rodinnom obchodíku so zdravými potravinami.
Opäť tu máme ďalší recept na smoothie. Inšpirujte sa!
Ak sa vám náhodou doma ocitne množstvo sladučkých marhúľ, ktoré treba rýchlo skonzumovať alebo spracovať a neviete čo s nimi, mám pre vás inšpiráciu!
Neviete, čo variť dnes na obed? Vyskúšajte bulgur so zeleninou a tofu.
Pri tomto recepte som sa trocha potrápila, pretože som vyskúšala asi 6 variácií, kým som prišla na vhodný pomer kombinácie bezlepkových surovín a ,,vychytala” optimálny proces kysnutia cesta. Veľmi sa mi osvedčila manioková múka, ktorá robí cesto kompaktnejším a menej drobivým. Maniok (alebo tapioca, yuca, cassava) je škrob, ktorý obsahuje tropická hľuza, ktorá je používaná po celom svete ako obľúbená surovina v pekárenskom a potravinárskom odvetví.