Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi
4. AUG 2017

Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi

Alžbeta Janošíková

Polievka z patizónu ťa príjemne prekvapí! Je jemná a ľahká, k tomu nenáročná na prípravu a kúpu ingrediencií. Ideálna polievka, ktorá je súčasťou víkendového obedu. Jednoznačne odporúčam vyskúšať. Ak si sa ešte s patizónom nestretla, v recepte mám o ňom aj stručnú charakteristiku. Prajem ti dobrú chuť! :)

Čas prípravy: cca 30 minút

Počet porcií: 4 porcie

Prečo zaradiť patizón do jedálnička?

  • podporuje imunitný systém,
  • podporuje trávenie, metabolizmus, funkciu žalúdka, hrubého čreva, pravidelnú stolicu,
  • podporujú funkciu obličiek, močových ciest a pečene,
  • znižujú vysoký krvný tlak a vysoký cholesterol,
  • normalizujú hladinu cukru v krvi.

 

Čo budeme potrebovať?

1 stredne veľká patizón

2 stredne veľké zemiaky

1 liter vody

himalájsku soľ

čerstvo mleté čierne korenie

kari korenie

2 lyžice extra panenského olivového oleja

1 hrsť čerstvých šampiňónov

voliteľné: smotana na varenie

polievocka 2

Zdroj fotografie: Alžbeta Janošíková

Ako budeme postupovať?

Patizón zbavíme šupky a nastrúhame na jemno. Potom všetko dáme do hrnca, jemne osolíme a dusíme 10 minút.

Pridáme kari korenie a zalejeme litrom vody.

Privedieme do varu a rozmixujeme tyčkovým mixérom.

Potom pridáme zemiaky, ktoré sme si uvarili v osobitnom hrnci do mäkka. Opäť tyčkovým mixérom rozmixujeme do hladka.

Dochutíme soľou, korením, pridáme smotanu.

Na olivovom oleji zľahka orestujeme očistené a nakrájané šampiňóny.

Hotovú polievku servírujeme s voňavými šampiňónmi.

 

Želám ti dobrú chuť!

 

Zdroj titulnej fotografie: Alžbeta Janošíková

 


DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Výdatná polievka z patizónu a restovanými šampiňónmi

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 1499
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.