Mini frittaty s hráškom a špenátom

Natália Spišiaková

„Vajíčka považujem hneď po mäse za najvýživnejšiu potravinu živočíšneho pôvodu. V mojom jedálničku majú nezastupiteľnú úlohu. Používam ich rada, pretože ich príprava je nesmierne jednoduchá a rýchla. Navyše čokoľvek z nich vytvoríte, je chutné, dajú sa kombinovať so zeleninou, koreninami či syrmi", vraví Natália Spišiaková v knihe ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Mini fritatty
Zdroj: Natália Spišiaková, ZDRAVÉ RÝCHLOVKY
23. DEC 2017

Inšpirujte sa receptom od Natálie a poďme si spoločne pripraviť tieto chutné mini frittaty.

Vhodné pre: vegetarián, bez lepku

Porcie: 3

Čas prípravy:  25 min.

Suroviny:

4 vajcia

3 PL strúhaného parmezánu

1/3 hrnčeka čerstvého alebo mrazeného hrášku 

1 jarná cibuľka

1 PL masla ghí

soľ podľa potreby 

korenie podľa potreby

hrsť čerstvých špenátových listov 

Mini frittaty

Postup:

1. Rúru si predhrejeme na 180 °C.

2. Cibuľku si nakrájame na drobné kolieska a opražíme ju na masle ghí.

3. Vo väčšej mise si metličkou rozšľaháme vajíčka, pridáme k nim opraženú cibuľku.

4. Špenát nakrájame nadrobno a spolu s parmezánom, soľou, korením a hráškom pridáme ku vajíčkam.

5. Formu na mafiny si vytrieme zvyšným maslom ghí a vajíčkovú zmes vylejeme do otvorov. Pečieme 20 minút. 

Tento zdravý a rýchly recept, ktorý pripravíte jednoducho a do 30 minút nájdete v bestselleri ZDRAVÉ RÝCHLOVKY.

Zdrave rychlovky Cover Foto Banner

 

DISKUSIA K ČLÁNKU (0)

Diskusia k článku - Mini frittaty s hráškom a špenátom

Nový príspevok

Táto diskusia je otvorená len pre prihlásených užívateľov.

 
Desiatujete každý deň?
Áno, desiata je dôležitá.
Ako kedy, teda podľa toho, či mám čas.
Nie, nikdy na to nemám čas.

Celkom hlasovalo: 2110
Archív ankiet

Odber newsletterov
Tip pre redakciu
Poslať článok

Poslať článok môže len registrovaný užívateľ.